סוגי מאכלים לחנוכה

סוגי מאכלים לחנוכה

חג החנוכה, הוא אחד החגים בהם נוהגים לאכול מאכלים מטוגנים בשמן וזאת לאור נס פח השמן המפורסם שהספיק לשמונה ימים. אם חשבתם לאכול את מאכלים אלו ולא לעלות קילו שניים – יש לכם טעות גדולה, אבל אך אומרים – הכל בפרופורציות. כל עוד תקפידו לאכול קצת מכל דבר, טוב קצת זה כמעט בלתי אפשרי כאשר רואים את הסופגניות הטעימות, אך עדין תוכלו לשמור על הגזרה גם בחג החנוכה.

שני המאכלים הבולטים בחג החנוכה, הם סופגניות ולביבות, כאשר השמן בהם מטגנים אותם – הוא זה שמקשר בניהם:

סופגניות – שמם של הסופגניות, מגיע מ המילה היונית "סופגין" שפירושה הוא – ספוג אשר. בעבר היו מכינים את הסופגניות מדבש, שמן וקמח לבן שהוא די דומה לסופגניות שמכינים כיום. על פי האגדה המסופרת, בני משפחותיהם של המכבים היו מכינים אותן ליקיריהם אשר יצאו לקרב, מכיוון שזהו מאכל שניתן להכין באופן מהיר והן היו משביעות. כיום הסופגניות שינו את פניהן ונוספו אליהם ריבות טעימות ושלא לדבר על הסירופים המפתים הזולפים מהן.

לביבות – את הלביבות הטעימות, מכינים מתפוחי אדמה וביצים שגם אותן היה נהוג להכין בתקופת העבר כזכר לפח השמן. לביבות אלו הינן קלות להכנה, כך שבקלות ניתן להכינן ולאכול יחדיו כל המשפחה לאור נרות החנוכייה.

מאכלים נוספים אשר נוהגים לאכול בחנוכה עדות שונות:

  • יהודי מרוקו – במרוקו נהוג לאכול בחג החנוכה קוסקוס מתוק עם בשר או עוף מתקתק.
  • יהודי יוון – נוהגים לאכול בחג החנוכה לחם העשוי מקמח תפוחי אדמה.
  • יהודי גיאורגיה – נוהגים לאכול בחנוכה לביבות תפוחי אדמה עם אגוזים אותן הם מכינים כחביתייה גדולה.
  • יהודי גרמניה, צרפת ושוויץ – נוהגים לאכול בחנוכה לביבות תפוחי עץ מתוקות.
  • יהודי צ'כיה – נוהגים לאכול בחנוכה לביבות תפוחי אדמה מבושלים מתוקים העשויים מתפוחי אדמה, סוכר, ביצים, גרדת לימון ושומן אווז.

מדינת ישראל היא מדינה של קיבוץ גלויות וניתן לראות כי אנשים רבים מערבבים בין עדות וכאשר הדבר מגיע לאוכל טעים לחייך, כל אחד מכין את המאכלים האהובים על בני משפחתו ללא הבדל של לאום דת ועדה.

לחצו לקבלת מתכונים מעולים לחג החנוכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *