אבקת גיינר

גיינר – עם חלב או מים?

אבקת גיינר מיוצרת כבר שנים רבות על ידי מיטב היצרניות, המתמחות בייצור של תוספי מזון המיועדים למספר קבוצות של אנשים:

  1. אנשים שמקפידים להתאמן אימונים אירוביים ו/או אימוני כוח.
  2. אנשים העוסקים בספורט תחרותי.
  3. אנשים שמתקשים לעלות במשקל גופם ו/או במסת השריר.
  4. אנשים שמעוניינים לחטב ולעצב את גופם ו/או לרדת במשקל גופם ובאחוזי השומן.
  5. אנשים שמתקשים לצרוך כמות מספקת של רכיבים תזונתיים כמו חלבונים לדוגמא, מהמזון הרגיל אותו הם צורכים.

למעשה את אבקת הגיינר, נהוג לצרוך בדרך כלל בזמנים שסובבים את האימון (לפני, בזמן או אחרי האימון), תלוי ברמת העצימות של האימון. יחד עם זאת, חלק מהאנשים צורכים את אבקת הגיינר עם חלב או עם מים. בצריכתה של אבקת הגיינר עם חלב יש יתרונות וחסרונות. המאמר הבא יעסוק בשאלה האם מומלץ לצרוך את אבקת הגיינר עם חלב או לחלופין, עם מים.

אבקת הגיינר מכילה לרוב תרכובת של פחמימות פשוטות ומורכבות, חלבונים ושומנים איכותיים המאפשרים לגוף לשמור ו/או לחדש את מאגרי האנרגיה שלו, עוזרים לו להתאושש לאחר אימון קשה ואינטנסיבי ומסייעים לפעילות סנתוז החלבונים התורמים לתהליכים בוני שריר להתקיים.

אין ספור של מחקרים כבר בוצעו על תרכובתו של חלב הפרה. מצד אחד לצריכת אבקת הגיינר עם חלב יש יתרונות, זאת משום שהוא מכיל חלבון, סידן וויטמינים, להם גופנו זקוק. החלב מכיל ויטמין A, אותו מערכת הראייה מנצלת לטובתה. בנוסף ויטמין  A, תורם לתהליך הגדילה. יחד עם זאת, חלב מכיל ויטמין B2 התורם לתהליך הפיכת המזון לאנרגיה. לכן, כאשר אנו צורכים את אבקת הגיינר לפני האימון, עם חלב, האנרגיה שאנו מקבלים ממנו הופכת זמינה במהירות לגוף ולניצול שלה בזמן האימון (עדיף שעה וחצי לפני אימון, עקב תחושת הכבדות שהחלב יוצר).

צריכה של אבקת הגיינר אחרי האימון עם חלב, מסייעת לחידוש מהיר יותר של התאים הרקמות והתאים יתרון נוסף של קבלת ויטמין B12 מהחלב. יתרון מהותי נוסף של צריכת גיינר עם חלב, הוא שתרכובת החלב מכילה ויטמין D התורם לצמיחה ולבנייה של מסת השריר ולפעילות תקינה של מערכת השרירים, יתרון חיוני לאנשים שמקפידים להתאמן באופן קבוע. יחד עם זאת, תרכובת החלב מכילה מינרלים כמו אשלגן החיוני לוויסות מאזן הנוזלים בגוף ומגנזיום המשתתף בתהליך בניית העצמות, אחראי על התכווצות והרפיית השרירים ולכן מינרל זה חשוב בתכלית לספורטאים.

אולם, למרות כל יתרונותיו של החלב אשר הוכחו פעמים רבות במחקרים, לצריכה של אבקת הגיינר עם חלב יש גם חסרונות. מחקרים מוכיחים כי חלב לסוגיו עלול לגרום להאצה של התפתחות תופעת ההשמנה, מגביר את הסיכוי להופעת פצעי אקנה בעקבות סוכר החלב המצוי בו, ואף עלול להוביל לחלות במחלת דלדול עצמות.

ההמלצה היא לנסות לצרוך את אבקת הגיינר עם חלב, אך אם אתם חשים כי הוא מזיק לכם מסיבה כזו או אחרת, החליפו את החלב המשולב עם אבקת הגיינר במים או בחלב העשוי משקדים לדוגמא. באופן כללי לחלב יש יותר יתרונות מחסרונות ולכן כל אחד יעשה את השיקול שלו. היתרון בצריכתה של אבקת הגיינר עם מים היא כי התחושה שאחרי היא קלה ולא כבדה כמו אם שלבנו את הגיינר עם חלב.

למבחר מוצרי גיינר, אבקות חלבון ומוצרים נוספים היכנסו לאתר פארם סטור:

http://www.pharmstore.co.il/

מאת

מארק כהן

מארק כהן הוא נטורופת, מתמחה בתזונה טבעית. בעד טבעונות אבל אוכל בשר פעם בשבועיים (משתדל להפחית...), חובב אינטרנט, אורח חיים בריא וספורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *