הדברת מסעדות

לימודי טבחות שלב 1 – אמנות ההסעדה

אם אתם אוהבים את המטבח, אוהבים להיות יצירתיים בו ורוצים לעסוק בתחום ההסעדה, כדאי שתקראו את המאמר הזה, בו תוכלו ללמוד הכל על לימודי טבחות שלב 1.

כל אחד רוצה להיות טבח

כל אחד יכול לבשל, אבל לא כל אחד יכול להיות טבח! העובדה שאתם יודעים להכין אורז ממש טעים ולתבל ממש טוב את הסלט לא מקנה לכם את האפשרות להיות טבחים במסעדה או בבית מלון. על מנת שתוכלו לעבוד כטבחים מקצועיים, עליכם לעבור קורס טבחות שלב 1 ולקבל תעודה ממשרד התמ"ת, הנחוצה בכדי להתקבל לעבודה כטבחים במקומות גדולים ולהיות מוכרים כטבחים באופן רשמי.

תכנית הלימודים

לימודי טבחות שלב 1 הם לימודים, אשר מאושרים על ידי משרד התמ"ת ולכן, תכנית הלימודים זהה בכל מוסדות הלימוד ברחבי הארץ. לפניכם עיקרי התכנים הנלמדים בקורס:

  • עולם הגסטרונומיה
  • ציוד
  • שיטות בישול
  • תכנון והכנת תפריטים
  • מבוא למלונאות
  • תזונה ותברואה
  • הכנת מזונות שונים ומיוחדים
  • כשרות וחגי ישראל
  • מסעדנות
  • קונדיטאות
  • תורת היין
  • עזרה ראשונה ובטיחות בסביבת העבודה
  • תקשורת בינאישית
  • יזמות עסקית

כאמור, נושאים  אלו מהווים רק חלק קטן ממגוון הנושאים הנלמדים במהלך לימודי טבחות שלב 1 וישנם עוד נושאים רבים ומעניינים, הנלמדים במהלך לימודי הטבחות ומעניקים את הידע הדרוש למקצוע.

משך הלימודים

כאמור, תכנית הלימודים מפוקחת על ידי משרד התמ"ת ולכן גם המבנה וגם האורך זהים למדי בכל מוסדות הלימוד השונים. משך הלימודים בקורס טבחות שלב 1 הוא כעשרה חודשים כאשר המפגשים מתקיימים חמש פעמים בשבוע. משך הלימודים כולל את תקופת העבודה המעשית, הנדרשת על מנת לקבל את התעודה מידי משרד התמ"ת.

כלי מטבח ועוד

במהלך הלימודים, תיחשפו למידע רב, אשר בעזרתו תוכלו להכיר את תחום המסעדנות על שלל רבדיו ואף להתנסות בתחום במסגרת עבודה מעשית, אשר מהווה חלק אינטגרלי מהלימודים ונדרשת על ידי משרד התמ"ת. כך תוכלו לצאת לשוק העבודה, כשאתם מכירים את התחום מלפני ולפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *