בישול סו וויד

מהי שיטת בישול סו וויד

היום ניתן לשמוע יותר ויותר על אנשים, אשר משתמשים בשיטת בישול סו וויד. מדובר על שיטה מיוחדת, העושה שימוש בשני מכשירים עיקריים- מכשיר הראנר ומכשיר הוואקום. הראנר הינו מוט אשר ממוקם בתוך כלי עם מים ויש לו שלושה תפקידים עיקריים. קודם כל, תפקידו לחמם את המים, לערבל את המים ולשמור על הטמפרטורה שלהם לאורך זמן. לעומת זאת, מכשיר הוואקום מצריך עבודה עם שקיות ייעודיות, אשר מותאמות במיוחד לבישול מזון בחום גבוה. המטרה של המכשיר היא להוציא את כל האוויר מהשקית ולהלחים את השקית, על מנת למנוע כניסה של אוויר פנימה. למעשה, מדובר על שיטת בישול המבוססת על שמירה מרבית על שיווי המשקל בין זמן הבישול לבין טמפרטורת הבישול. כלומר, אם הטמפרטורה גבוהה, זמן הבישול יהיה נמוך, ואילו בטמפרטורה נמוכה, זמן הבישול יתארך.

כל מה שחשוב לדעת על שיטת בישול סו וויד

שיטת בישול סו וויד מתאימה במיוחד לחומרי גלם, אשר מורכבים ממספר משתנים שונים, הדורשים צורת בישול שונה. למשל, אם מדובר על בשר, יש צורך להתייחס בצורה שונה לכל המרכיבים שלו- שריר, שומן ורקמות מסוגים שונים. כל אחד מהמרכיבים האלו, דורש זמן בישול שונה וטמפרטורה שונה, על מנת להגיע לטעם ולמרקם האידיאלי שלו. לכן יש צורך לשמור על רצף מסוים של זמני בישול בטמפרטורות שונות, במטרה להגיע לכל הרקמות ולכל מרכיבי הבשר השונים. ניתן לעשות זאת בקלות יתרה באמצעות שימוש בראנר ובמכשיר הוואקום, אשר מאפשרים להכין את הבשר ברמה של מסעדת שף כמו שף ישראל דודק. שיטה זו מאפשרת ריכוז טעמים ויצירה של ארומות ממכרות, כך שמדובר על מכשיר חובה לכל חובבי הבשר. כמובן שניתן להשתמש בשיטה על מנת להכין ירקות, פירות ואפילו קינוחים שונים.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​