סדנת אפייה עם לייזה תובל

איך יוצרים בצק רבוך?

כל אדם אשר אוהב לאפות, יודע כי כיום ניתן לאפות ממגוון סוגים שונים של בצק, כאשר כל בצק משמש עבור מאפים אחרים. בעוד שישנם אנשים אשר אין להם מידע רב מדי אודות סוגי הבצק השונים והם נוטים למחזר מספר סוגים שהם מכירים, ישנם אנשים המעוניינים להכיר לא מעט סוגים שונים של בצק, אשר מהם ניתן להכין מגוון מאכלים טעימים ומשובחים, ראו דוגמא. אחד מסוגי הבצק אשר לא מעט אנשים תוהים כיצד מכינים אותו הוא: הבצק הרבוך.

מהו בצק רבוך?

בצק רבוך הוא בצק אשר מבשלים אותו ולכן הוא קרוי כך, מלשון: רביכה. את הבצק הרבוך מכינים מקמח, נוזל, שומן וביצים. הנוזל הרלוונטי לבצק מעין זה יכול להיות: מיץ, מים, חלב, שמנת מתוקה או כל נוזל אחר. חשוב לזכור שהנוזל שתבחרו הוא זה שישפיע בסופו של דבר הן על המרקם הסופי של הבצק והן על טעמו הסופי. הקמח אשר משתמשים בו עבור בצק רבוך הוא קמח רגיל, כאשר לעיתים מוסיפים לו אבקת אפייה. השומן הרלוונטי עבור בצק רבוך יכול להיות שמן, מרגרינה או חמאה. כמובן שמלבד המרכיבים של הבצק, על מנת שהוא יצא הכי טוב שאפשר, חשוב מאוד להקפיד על הכללים הרלוונטיים להכנתו.

כיצד יוצרים בצק רבוך?

בכדי ליצור בצק רבוך בצורה הטובה ביותר, ראשית כל יש להביא לרתיחה טובה את הנוזל אשר בחרתם ליצור ממנו את הבצק וכן את השומן שבחרתם לשלב בבצק. המטרה היא להמיס את השומן במהלך ההרתחה לחלוטין. כמו כן, יש להנמיך לאחר מכן את להבת הגז למינימום וזאת בכדי שתוכלו להוסיף את הקמח. לאחר הוספת הקמח יש לערבב בצורה הטובה ביותר עם כף עץ את הבצק עד שהוא נפרד מהדפנות. לאחר מכן מעבירים את הבצק למיקסר בכדי לעבד אותו ולקרר אותו ורק בסוף מוסיפים את הביצים.

חשוב מאוד לדעת שלא קל להכין בצק רבוך ועל כן, בהחלט כדאי ללמוד כיצד להכין אותו מהטובים ביותר בתחום במסגרת סדנת אפייה עם לייזה תובל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *