טבעונות

הצעדים הראשונים בעולם הטבעונות – המדריך המלא

היום כבר ידוע כי המעבר לטבעונות אינו טרנד חולף אלא דרך חיים. בשנים האחרונות מתגברות העדויות המדעיות כי אורח חיים טבעוני וצמחוני בריא יותר ומסייע במניעת ובטיפול במחלות שונות. כך תעשו את הצעדים הראשונים שלכם בעולם הטבעונות – תישארו בחיים ותשאירו חיים

הסירים של אמא

אחת הבעיות הגדולות של הטבעוני המתחיל, הוא היחס המשפחתי. פעמים רבות בני המשפחה מזלזלים ומתייחסים להחלטה כאל טרנד, ולפעמים אפילו כעלבון. "אז מה תאכל עכשיו בארוחת השבת", או "אני בחג מכינה טלה ומצדי אל תאכל" הן תגובות שטבעונים לא מעטים נתקלו בהן. אבל כמו שאתם לא הפכתם לטבעונים ביום אחד ועברתם תהליך עם עצמכם, גם המשפחה שלכם צריכה זמן לקבל את ההחלטה שלכם. נסו להקל עליהם עם מתכונים טבעוניים לארוחה משפחתית. הרשת עמוסה בכאלה וקל ממש למצוא. לא חייבים ללכת על מתכונים עם תחליפי בשר ושמות של מנות מוכרות שיוצרות ציפייה לא ממומשת לטעם הישן והמוכר. יש מספיק מתכונים מקוריים, מלהיבים, שנראים מצוין ובעיקר – טעימים ומשביעים. בחג הבא אמא כבר תעמיד סיר במיוחד בשבילכם.

אורז וקטניות

בהיעדר חלבון מן החי, הקטניות הופכות למקור החלבון החשוב ביותר שלכם. בנוסף הן גם עשירות בברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ וויטמינים מקבוצת B. יש בהן גם סיבים תזונתיים, ובמיוחד סיבים מסיסים המסייעים באיזון רמות כולסטרול, סוכר ושומנים בדם. במשפחת הקטניות כלולים אפונה, חומוס, סויה, תורמוס, שעועית מש, פול, שעועית אזוקי, עדשים ושעועית לסוגיה. גם סויה בתרמיל המשווקת בארץ כמוצר קפוא ונקרא אדממה היא מקור טוב ומשביע. אפשר לשלב בתבשילים שלכם קמחי קטניות כמו קמח חומוס וקמח עדשים, פסטות על בסיס קטניות כמו פסטת עדשים ואפונה.

אגוזים וזרעים

הכינו לעצמכם תפריט עשיר באגוזים ובזרעים שמהם תקבלו אבץ, מגנזיום, ויטמין E, סלניום. במשפחת האגוזים ישנם אגוזי מלך, שקדים, פקאנים, פיסטוקים, קשיו ובוטנים. כמובן אל תגזימו בצריכתם בשל ערכם הקלורי. בין הזרעים ניתן למנות זרעי דלעת, זרעי חמנייה, צ'יה ושומשום.

טבעונות

טופו ומוצרים מבוססי סויה

מוצרים מבוססי סויה הם מקור מצוין לסידן וחלבון. במשפחה זו ניתן למצוא: טופו, פולי סויה (אדממה), חלב סויה (בחרו במותג ללא תוספת סוכר) ומעדני סויה. את הטופו ניתן להקפיץ במחבת או להכין ממנו ממרח עשיר. לממרח מומלץ לקנות טופו משי שנטחן בקלות ולהקפצה טופו במרקם רגיל. הטופו המוצק יכול לשמש תחליף לעוף ולבשר במוקפצים והוא סופח את הטעמים האחרים אליו. ניתן גם להניח אותו במשרה ולטגן אותו בפרוסות.

אז מה אוכלים?

שימוש לב שתפריט טבעוני לא בהכרח אומר תפריט בריא, יש הרי גם מספיק ג'אנק פוד שאינו מגיע מהחי. לכן שימו דגש על האוכל הבריא על מנת שלא תעלו במשקל. אז מה למשל? הכינו לעצמכם כריך בריא לארוחת הבוקר. בין האפשרויות: טחינה משומשום מלא, חמאת בוטנים טבעית, גבינת קשיו, ממרח טופו, אבוקדו, ממרחי קטניות שונים, חצילים בטחינה, חומוס ביתי, ועוד. לצהרים אפשר להכין קציצות טבעוניות, אצבעות טופו, שווארמה מסייטן, עם תוספת פחמימה כמו אורז, פסטה, תפו"א וירקות. לארוחת הערב אפשר להכין פשטידות, מוקפצים, תבשילים, מרקים, וכן חביתת חומוס או טופו.

 

לא חסר מה לנשנש כאמור, גם רוב הנשנושים הלא בריאים שאכלתם עד עכשיו הם טבעוניים. אבל אם אתם רוצים ללכת על האופציה הבריאה, חממו לכם אדממה, הכינו מנת פופקורן ביתי, אכלו חופן פירות יבשים ללא תוספת סוכר, הוסיפו אגוזים וזרעים לא קלויים במלח, חטיף גרגרי חומוס קלויים, חטיף תורמוס, צ'יפס ביתי של בטטות, תפו"א וירקות שורש בתנור, וכדורי תמרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *