בישול בריא

בישול בריא ודיאטטי

אם אין לנו את הבריאות שלנו, אין לנו שום דבר בעצם, והיכולת שלנו ליהנות מהחיים, מכל דבר קטן שהם מביאים לנו, נעלמת ברגע שאנחנו לא בקו הבריאות. אחד הדברים המהנים ביותר שאנו זוכים לעשות יום אחרי יום, מספר פעמים ביום, הוא אכילה. השילוב של אכילה עם בריאות הוא שילוב מנצח.

בישול בריא ודיאטטיהוא לא עניין של טרנד, אלא מהלך חיים ובחירה אסטרטגית שמובילה לאיכות חיים גבוהה, תחושת חיוניות וערנות, חדות ואריכות ימים, והכול דרך מספר מהלכים פשוטים יעילים והקניית הרגלים שמשפיעים על החיים שלכם בצורה חיובית.

בישול בריא ודיאטטי – לאכול נכון ולרזות

חזה עוףמי שמגיע מהתחום יודע כי המילה דיאטה נמצאת בשימוש לקוי, שכן דיאטה אינה תהליך של הרזיה, אלא כלל הרגלי התזונה שלנו. אכילה נכונה לאורך כל השנה, בלי יוצא מן הכלל, הינה כלל אצבע לבריאות ולגוף רזה, ובישול נכון הוא המפתח לכך.

בישול בריא ודיאטטימתחיל ברשימת הקניות שלכם, והבחירות שאתם עושים כשאתם רוכשים מוצרי מזון לבישול. בחרו תמיד בסחורה הטרייה ביותר, ועם דגש על ירקות העונה. כיום ניתן להשיג מזון מכל העונות בכל השנה, אך הטוב ביותר הוא מזון המתאים לעונה הנוכחית, בכל מקום בעולם.

השלב השני הוא הימנעות משמן. שמן הוא דבר בריא, ואף חיוני לחיים בריאים ולשמירה על דיאטה יעילה. ללא השמן אנו עומדים מול פגיעות רב מערכתיות, אך אין שמן אחד דומה למשנהו. שמן יש לצרוך בכבישה קרה בלבד, ולא לטגנו או לחממו, לכן עדיף לצרוך אותו בסלט.

בלי מלח, בלי סוכר

בישול בריא אומר גם בישול דל נתרן. אנו בישראל רגילים לחריף ולמלח, וכמעט כל המאכלים במטבח הישראלי מלאים במלח. המלח הוא אויב הבריאות מספר אחד, והוא נפוץ עוד יותר מהסוכר. הימנעו ממלח, ושפרו את טעם המנות ע"י בחירה במזונות טריים ואורגניים,.והכרות עם תבלינים אחרים.

הסוכר שאנו נוהגים להוסיף לבישול שלנו, לדוגמא במרקים ותבשילים על בסיס עגבניות, הוא סכנה בריאותית אמיתית. ההמלצה הגורפת לאלו המעוניינים באורח חיים של בישול בריא ודיאטטי היא להימנע מסוכר באופן גורף.

 

 

מאת

מארק כהן

מארק כהן הוא נטורופת, מתמחה בתזונה טבעית. בעד טבעונות אבל אוכל בשר פעם בשבועיים (משתדל להפחית...), חובב אינטרנט, אורח חיים בריא וספורט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *