יינות מומלצים

חמישה סוגי יינות מומלצים

יינות לבנים משתלבים נפלא במנות גורמה ומעשירים את היום שלנו בטעמם העדין והמשובח. לכל זן ענבים טעמים וארומות נפלאות משלו וכל אחד מהם מתאים בצורה מושלמת למנה אחרת. אספנו עבורכם את חמשת היינות המומלצים ביותר להוסיף לרוטב פסטה נפלא, לשתייה במפגש רומנטי או לחיזוק טעמו של קינוח. כיצד תתאימו את היין למנה, מהם הטעמים השולטים בכל זן ענבים ומהיכן הגיעו– הכל במאמר לפניכם.

יין שרדונה יבש – יין זהוב עם ארומות נפלאות

ענבי השרדונה מבורבון שבצרפת מעניקים ליין הלבן היבש את צבעו הצלול וטעמו המיוחד. היין הלבן המשובח בעולם נוצר מזן זה וענבי שרדונה משמשים אף לייצור השמפניה היוקרתית. בארץ, הוא זוכה לטעמים נפלאים בזכות יישון בחביות עץ צרפתיות, במהלכו הוא סופח טעמים נוספים. הארומות של היין מזכירות בטעמן פירות מתוקים חמצמצים כאננס והדרים והופכים את היין המאוזן, בעל החמיצות העדינה לשותף טבעי למנות דגים צלויות ותבשילי עוף עשירים. צבעו הצלול של היין מזכיר גוון זהוב מעט והופך אותו לחלק בלתי נפרד משולחן אירוח מעוצב בסגנון קלאסי.

יין מוסקט מבעבע – מושלם עם דגים

בתחילת הארוחה, במהלך השיחה הערה, באותם רגעים נפלאים שהאפריטיף מחזק את המנה הראשונה, אין מתאים יותר מיין מוסקט מבעבע. לאחר מכן, גם בזמן הארוחה, היין משתלב עם דגים צלויים על האש  או עם קינוח מתקתק.

ענבי המוסקט, העוברים תהליך של סחיטה עדינה מקוררים מיד עם הופכם לתירוש. לאחר מכן, היין מותסס בצורה טבעית בתהליך שבו נוצר האלכוהול. צבעו הזהוב-ירקרק של היין וטעמו הפירותי משאיר טעם נפלא ומרענן בזכות בועות קטנות העולות אל שפת הכוס. רבים בוחרים ביין המוסקט בזכות הסיומת המתוקה והמאוזנת שלו ואחרים דווקא בזכות הקלילות הכמעט אוורירית שבה הוא נלגם.

יין סוביניון בלאן עם פרנץ קולומבר

לעתים, על מנת להגיע לטעם המושלם, שני זנים שונים של ענבים צריכים לחבור יחדיו. ענבי הסוביניון בלאן המעניקים חומציות טבעי וניחוחות של אשכולית ותפוח עץ חוברים לטעמו של הפרנץ קולומבר המעניק ארומה של פרחים וטעם חריף. הבלנד המיוחד הוא יצירה מתמשכת. בתחילה הסוביניון מתחיל את תסיסתו ורק לאחר כשלושה שבועות נבצרים ענבי הפרנץ קולומבר. התוצאה? משקה נפלא שמתאים לימים חמימים של הקיץ בעל ארומות של לימון ותפוח המשתלבות עם כל קינוח קליל בצורה מופלאה.

יין פינו גרי – אווירה של גורמה איטלקי

אשכולות הפינו גרי הבשרניים ממתינים ביקב לברירה איטית, כאשר כל ענב נבחן היטב. אם בקרתם באיטליה וראיתם את הכרמים האדמדמים ירוקים, בוודאי שמעתם את כינויו האיטלקי – פינו גריג'ריו.

מומחי היין יודעים כי אם מעוניינים לבצור ענבים עשירי טעמים וארומות ההמתנה משתלמת. מזן זה מיוצר תירוש איכותי בטמפרטורות נמוכות, על מנת ליהנות מהטעמים הטבעיים שנוספו לו. את הפינו גרי נרצה לחבר עם פסטה טרייה ברטבי גבינות, עם עוף צלוי וכן עם דגים, בגרסותיו היבשות של היין הוא פירותי ומרענן עם חמיצות קלה כשל אפרסק.

יין גוורצטרמינר – ליד מעדנים אסייתים

לגוורץ טעם פירותי ומרענן והוא משתלב בצורה נפלאה עם מגוון מנות וקינוחים. ענבי הגוורצטרמינר מתאפיינים בקליפות בגוון ייחודי על הקו הדק שבין ורוד לאפור ולכן ליין יש צבע עמוק ומעניין. מקורו של היין, למרות השם הגרמני, דווקא באיטליה. במסעדות נמצא אותו משתלב עם מנות מתובלות היטב ועם מזון אסייתי מעודן.

זן ענבים זה משולב גם עם זנים נוספים ויוצר בלנד לבן מבוקש ומעניין עם סוביניון בלאן. את הגוורץ מומלץ להוסיף לארוחה או להגישו במפגשי חברים ספונטניים. לרוב, היינות המיוצרים מזן זה יהיו בעלי תג מחיר נמוך ויתאימו גם למי שמעוניין ליהנות מכוס יין נפלאה מבלי להוציא סכום גבוה.

לסיכום יינות לבנים מהווים תוספת נפלאה לפסטה, לדגים, לגבינות וליין, כמו גם לקינוחים פירותיים. רבים מהם, ביחוד הזנים שיושנו בחביות עץ, יוסיפו טעם עמוק וניחוח אלון נפלא. היינות הללו קלילים יותר מהיין האדום המחייב ובעלי מראה יוקרתי בזכות הגוון הזהוב שלהם. אם אתם מתלבטים מהו היין הלבן המתאים בדיוק לארוחה שלכם נעניק טיפ קטן מהמומחים: שימו לב מה הטעם הבולט ביותר ברוטב שאתם מגישים והתאימו את היין לטעם זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *