שמנים טרמיים

שמנים טרמיים בטיחותיים לתעשיית המזון

שמנים טרמיים בטיחותיים לתעשיית המזון מהווים רק חלק קטן מכלל השמנים הטרמיים שניתן למצוא בתעשיות השונות. ניתן למשל למצוא בשוק חברות שונות כמו אנרגטיקה המספקות שמנים סינטטיים שונים לשוק של יצרני המדחסים. כמו כן, ניתן למשל למצוא שמנים המשמשים לצורכי קירור וצרכים נוספים במפעלים הכימיים השונים. בארץ ובעולם, ניתן למצוא לא מעט תעשיות שונות העושות שימוש בשמנים טרמיים, כגון תעשיית התרופות, תעשיית החקלאות וכמובן תעשיית המזון. שמנים אלו משמשים למעשה לצורך התחזוקה השוטפת של המכונות השונות המשמשות את המפעל. המטרה של השמן היא להאט את הבלאי הטבעי של המכונות, לשפר את רמת התפוקה של המכונה, להעלות את האפקטיביות שלה וכמובן להביא לחיסכון בעלויות האחזקה של המכונות. אחד השימושים המרכזיים של השמנים הטרמיים השונים, היא למנוע חדירה של מים ובכך למנוע התפשטות של חלודה.

שמנים טרמיים בטיחותיים לתעשיית המזון – כל מה שצריך לדעת

כאמור, השמנים הטרמיים משמשים את התעשיות השונות, כולל את תעשיית המזון. שמנים אלו חייבים להיות בטיחותיים, על מנת למנוע מצב של זיהום המזון בחומרים רעילים. כמובן שהשמן לא אמור לבוא במגע עם מוצרי המזון השונים, אך על מנת להבטיח בטיחות מקסימלית, משתמשים מראש בשמנים בטיחותיים שלא מסוגלים לגרום לנזק. כדאי לגעת שניתן למצוא בשוק שמנים שונים, אך כולם עשויים מתרכובת פחמימנית. השמן חייב להיות מותאם לכל מכונה באופן אישי, היות וכל מכונה דורשת שמן בצמיגות שונה. כל סוג של שמן מגיע בצמיגות מסוימת וברמת איכות משתנה המצוינת עליו בצורה ברורה. מומלץ כמובן לעבוד עם שמנים איכותיים, על מנת להאריך את תוחלת החיים של המכונה ולהעלות את רמת האפקטיביות שלה. בדרך כלל, השמן מכיל מרכיבים נוספים שנועדו לספק לו תכונות מיוחדות, כמו למשל עמידות בטמפרטורות גבוהות.

לסיכום, שמנים טרמיים בטיחותיים לתעשיית המזון הינם מרכיב חיוני בכל מפעל המייצר מוצרי מזון כאלו או אחרים. מומלץ להשקיע בשמנים איכותיים, על מנת להבטיח תפוקה גבוהה יותר ולחסוך את כאב הראש הדרוש לצורך תיקון המכונות במפעל. שמן איכותי יהיה עמיד בטמפרטורה גבוהה של עד 300 מעלות צלזיוס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *