מעבדה לבדיקת מזון

מעבדה לבדיקת מזון – מה זה?

כפי שרבים בוודאי יודעים, אחד התהליכים החשובים והקריטיים ביותר בייצור מזון מכל סוג, בין אם מדובר במזון לבני אדם או בעלי חיים הוא בדיקת המזון. בדיקות מזון הן כאלה שתפקידן לאבחן רעלים, לזהות חומרים מסוכנים במרכיבי המזון או בתהליכי הייצור, וחשוב מכל – לאשר אותו למאכל.

אבל מהן אותן מעבדות? מה הן בדיוק בודקות? וכיצד מוצאים מעבדה כזאת בארץ? כל התשובות בהמשך.

לפני הכל – מהי מעבדה לבדיקת מזון?

מעבדה כזאת היא מעבדת המאושרת על ידי משרד הבריאות ומכון התקנים הישראלי שנועדה לבדוק סוגים שונים של מזון על מנת להבטיח את העמידה של סוג המזון והמרכיבים שלו בכל התנאים הבינלאומיים ועמידה בדרישות הרגולטור.

מעבדה לבדיקת מזון מבצעת בדיקות מקיפות למזון שנועד להבטיח את איכות המזון, אך מעל הכל את הביטחון של המזון כמו העדר חומרים מסרטנים, גזים מסוכנים, חומרים כימיים במזון, חומרים,  רעילים מסוגים שונים ועוד.

מה המעבדות בודקות?

במעבדות לבדיקת מזון בודקים כיצד אפשר למזער את הסיכונים שבמזון, תוך בידקות מקיפות וייעודיות שנעשות על מנת לבדוק מוצרים שונים, כאשר הבדיקות נועדו לא רק על מנת לבדוק רעלים אלא גם כדי לבדוק שהמזון עומד בסטנדרטיים הבינלאומיים ומיוצר בתהליכי ייצור נכונים ומאושרים.

לאחר הבדיקות המקיפות והייעודיות שמבצעים הסוקרים של המעבדות, נשלחות כלל התוצאות אל היצרנים והחברות המייצרות סוגים שונים של מזון, כאשר באמצעות הדוח מסיקות החברות את המסקנות ולעיתים מבטלות מוצרים או משנות אותם בהתאם לנתונים שהתקבלו מאותן מעבדות.

כיצד מוצאים מעבדה לבדיקת מזון?

מעבדות כאלה ישנן כמה ברחבי הארץ, כאשר חיפוש אינטרנטי פשוט בוודאי יוביל אתכם לאתרים של מגוון חברות המתמחות בתחום.

עם זאת חשוב שבבחירת החברה שבה תבצעו את הבדיקות תוודא כי החברה עומדת בכל הסטנדרטים הדרושים לניהול מעבדה לבדיקת מזון, וכי היא מתמחה בזיהוי חומרים מסוכנים ורעלים כאשר מלבד זאת יש לבדוק כי היא חברה אשר מעולה בכל תהליכי זיהוי איכות המזון, תוך תפעול נכון ובטיחות בכל הקשור לחומרי הגלם, הפסקים, עובדי התפעול לשבי הייצור והאריזה שהמוצרים שלכם עוברים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *