מגשי אירוח טעימים – באיזה טעם אתם בוחרים?

טעמי האירוח של הקייטרינג באירועים משתדלים להשתלב זה בזה כך שאפשר יהיה ליהנות מההתמזגות של המנות בתפריט. אולם הייחוד של מגשי אירוח הוא שהם יכולים להציע לכם אין ספור אפשרויות בהתאם לאירוע שלכם, רק משום שהקונספט עצמו מפתיע את האורחים בטעמים מגוונים. זה מצוין למי שאוהב לשמור על קו אחיד של קייטרינג וזה מושלם למי שאוהב לגוון במטבחים מכל העולם. הרי אין שום סיבה בסך הכל לשמור על שמרנות קולינרית בעולם השפע של ימינו, כאשר כל כך הרבה אפשרויות נפתחות לפנינו והופכות את האירוע שלנו לעשיר כל כך. זוהי הגדולה של מגשי אירוח, נוסף ליתרונות נוספים.

למה הגיוון של מגשי האירוח מציע שפע טעמים?

חשבו על מגשי אירוח שיכולים להיות קרים או חמים, מתוקים או מלוחים, מתאימים לטבעונים או לצמחונים, חלביים או בשריים, וכל זה מסודר לפי מטבחים מהעולם ומטבחי עדות ומסורות בישראל. עכשיו ברור לכם השפע שמוצע בטעמים ולמה אין צורך להתמקד רק בכיוון קולינרי אחד, אלא לשלב בהצלחה את הפיוז'ן הפרטי שלכם באירוע. כל בחירה כזאת של מיזוג טעמים נשען כמובן על היכרות שלכם עם האורחים שלכם, הגיל, התרבות שהם באים ממנה, אופי האירוע, ההעדפות התזונתיות הייחודיות שלהם וכמובן הטעם הפרטי שלכם שנעזר גם במידת ההעזה שלכם. אם תרצו להעז ולהיות יצירתיים תוכלו לשלב בהצלחה את המטבח האסייתי עם האמריקאי ואפילו הצרפתי, ואם תרצו שזה יישאר ישראלי לגמרי תוכלו לקבל את מטבחי העדות שלנו משודרגים לדרגת מנות גורמה טעימות ומשביעות המוכרות לכולם, בתוספת טוויסט עדכני.

דוגמאות נהדרות לטעמים של מגשי האירוח שמחכים לכם:

  • מאפים – המאפים יכולים להיות מלוחים או מתוקים, מתאימים לאירוע קטן ואינטימי שבו כיבוד לארוחת בוקר או לאחר הצהריים, או להיות חלק מהתפריט הגדול יותר של אירוע גדול היקף. תוכלו לקבל את כל המאפים בצורת לחמניות וג'בטינות, לחמי מחמצת בריאים לצד קרואסונים, מאפי שמרים מתוקים או מלוחים ממולאים במיני מילויים שונים, קישים ועוד.
  • ירקות – ירקות מגיעים בכל הצורות האפשריות, כשהן ממולאים ומבושלים, מוקפצים ופריכים, חיים בסלטים מעניינים וגדולים, חלק מכריכונים שונים, מקישים ופשטידות, אנטיפסטי, פלטת ירקות טריים לשומרי משקל, לביבות ירקות שונות מטוגנות ועסיסיות, הם לפעמים העיקר במנה ולפעמים הטעם הנלווה והמתבל שלה.
  • מתוקים למיניהם – אין אחד שלא אוהב מתוקים ואין אחד שיסכים לוותר על מתוקים שנעשים באהבה, ממאפים ועוגיות ועד כדורי שוקולד, סופלה ומקרונים, טראפלס ופטיפורים, מגשי פירות אקזוטיים ומגשי פירות העונה כשהם חתוכים בצורה מעניינת ומושכת לאורחים ומעניקים להם קינוח בריאות טעים במיוחד. פסגת המתוקים היא השוטים האישיים שם המנות הקטנות שמוגשות בכוסות אישיות ומביאות אתן טעמי גורמה מיוחדים.
  • מטבחים עולמיים – סושי על כל סוגיו, מטעמים איטלקיים ומטעמים צרפתיים, מנות בהשראה אמריקאית ובעיקר איטלקית, מנות בהשראת המטבח הצפון אפריקאי ואפילו המזרח אירופי, כל אלה מחכים לכם במגשי האירוח שאתם יכולים להזמין.

מתכון ללחם טחינה

אם אתם נמנעים מקמח לבן, נמנעים מגלוטן ורוצים לקבל אלטרנטיבות נוספות להכנת לחם טעים ומיוחד, כדאי שתשימו לב למתכון כיפי וקל להכנת לחם טחינה.

לחם טחינה הוא לחם שנחשפים אליו בעיקר בעיתות של חגים כמו חג הפסח שבו השימוש בלחם וקמח אסור, והוא כזה שמחפשים אחריו אנשים שרוצים ליהנות ממתכונים מיוחדים, או אופציות אחרות להכנת לחם, חוץ משימוש בקמח מלא או קמח לבן.

לפי שנתחיל קחו טיפ לא רק למתכון הזה אלא לכל המתכונים והתבשילים שאתם מכינים ותכינו בעתיד. חשוב מאוד לעבוד עם מוצרים טריים ואיכותיים בלבד.

את המצרכים למתכון זה רכשנו דרך תבליני אביבי שמתמחים בייצור תבלינים טהורים.

לחם טחינה – לחמנייה קטנה ונחטפת

לפני שניתן את פרטי המתכון, כדאי לדעת שלחם טחינה מכינים בתבנית אפייה מסוגים שונים, כמו תבנית מלבנית ומוארכת עשויה סיליקון, כאשר התבנית המומלצת ביותר לאפיית הלחם היא תבנית מאפינס עשויה סיליקון שמאפשרת קבלת לחמניות קטנות אווריריות ועסיסיות.

קלוריות בריאות!

עוד נציין שלחם מסוג זה מומלץ לצרוך במשורה (לחמנייה אחת ביום מספיקה) וזאת משום שהוא כולל טחינה שנחשבת עשירה בקלוריות, וחמאת שקדים.

פירוט המתכון:

6 כפות טחינה גולמית.

2 כפות דבש.

4 ביצים שלמות.

כף חמאת שקדים (חמאת שקדים ניתן להשיג בחנויות טבע, בחלק מסופרים ורשתות מזון מיוחדות).

1 כף אבקת אפייה.

אופן ההכנה

לפני שמתחילים לערבב את כל החומרים בקערה, יש לחמם תנור מראש ל 180 מעלות. לאחר מכן יש לשמן את תבנית המאפינס העשויה סיליקון. (אפשר להשתמש בתבנית חלופית בצורת מלבן מאורך).

כעת מערבבים את כל החומרים בתבנית עד לקבלת בלילה חלקה, ולאחר מכן יוצקים את הבלילה לתבנית בזהירות.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20 דקות עד חצי שעה, תוך בדיקה באמצעות קיסם כי הלחם מוכן (קיסם שיוצא עם נוזלים מסמן כי הלחם לא מוכן עדיין).

לבסוף מוציאים את התבנית, ומעבירים את הלחמניות לקופסת פלסטיק פתוחה, ולאחר שהלחמניות התקררו סוגרים את הקופסא. מומלץ להגיש בזמן ארוחת ערב, ומעולה כנשנוש יומי.